Website Sport Magazin   |    Forum Sport Magazin
Sport Magazin Forum

Go Back   Sport Magazin Forum > Generalitati > Politica
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

Thread Tools
Old 02-11-2010, 10:20 AM
Ripper's Avatar
Ripper Ripper is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to Ripper

Quote:
Originally Posted by Nero View Post
pare un pic prea literatura.... si s-a oprit cam brusc
Poate continua in nr 22... Atat am gasit, atat am "publicat"...
Old 02-24-2010, 05:35 PM
Dawson's Avatar
Dawson Dawson is offline
Senior Member

Poate exista un topic mai potrivit, dar n-am timp sa caut, plus ca imi venea sa injur, fie numai folosind un eufemism precum titlul de-aici.
Iata de ce:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...apusi-intr.htm

"Scriitor, s.m. si f. – (1) Profesionist care lucreaza la ore neobisnuite si a carui sotie face singura cumparaturile; (2) Profesionist ai carui vecini nu inteleg exact ce anume meserie practica; (3) In ciuda acestui mister, sotia unui scriitor are de obicei destui bani pentru a merge la piata."
Peter Esterhazy
Reply With Quote
Old 02-28-2010, 09:43 AM
Marian M Marian M is offline
Senior Member

E cretinism pur sa mai construiesti intre blocuri.
Propietarii terenurilor trebuie despagubiti la pretul pietei, dar sub nici o forma nu mai retrogedezi si dai autorizatii de construire pe putinul verde dintre bloace.
Reply With Quote
Old 02-28-2010, 10:03 AM
Ripper's Avatar
Ripper Ripper is offline
Senior Member

Va dati seama cum se va simti doamna aia de la parter care se va trezi cu un bloc rasarit in fata, la doar 5 metri distanta de fereastra ei?

E o mizerie ce se intampla cu autorizatiile de construire in capitala mondiala a spagii!
Old 03-17-2010, 06:37 PM
Dawson's Avatar
Dawson Dawson is offline
Senior Member

Alexandru Tocilescu: "Scrisoare catre tara mea"

"Nu-mi iubesc ?ara. Trebuie s? fie a?a, din moment ce nu-mi vine decît s? vorbesc urît despre ea. S?-i spun vorbe grele în fiecare or?, în fiecare diminea??, cînd întîrzii cît pot de mult întîlnirea cu oamenii, locurile, serviciile, televiziunea, pîinea, mirosurile, ma?inile, culorile, limba ei.

Am obosit de ?ara asta. Am obosit de ?ara în care cei care conduc m? cred prost ?i-mi spun „omul simplu, de pe strad?“, omul c?ruia se simt datori s?-i explice cum stau treburile, într-un limbaj gîngav, analfabet, ca acela folosit de adul?ii incul?i, pentru a r?spunde gîngurelilor unui bebelu?.

Am obosit de ?ara în care nimic nu este ceea ce pare: un site colorat cu multe promisiuni al unei gr?dini?e private e doar un paravan în spatele c?ruia se afl? o cl?dire care-i ad?poste?te pe pre?colari de ploaie cît timp p?rin?ii se afl? la serviciu (altfel, educatoarele î?i roag? colegele de breasl? mai norocoase, de la alte gr?dini?e, s? fure plastilin? ?i creioane).

Avocatul care-mi promite c? va cî?tiga procesul n-are niciodat? chitan?ier pentru banii pe care-i dau ?i nici argumente în instan??. Nici ?efa firmei de recrutare nu-mi d? chitan?? pe banii primi?i, pe care i-am dat so?ului ei, venit la întîlnire în trening, într-o sta?ie de autobuz. Atunci s-a desf??urat ?i ultima secven?? de colaborare, fiindc? plata taxei n-a fost urmat? de nici o invita?ie la un interviu. Editura la care s-a angajat prietena mea, editur? foarte renumit?, scoate c?r?i de filozofie de pensionar trist, de juc?tor de table f?r? noroc, ?i literatur? erotic?, pe lîng? care graffiti-urile din WC-urile ?i g?rile publice sînt suave declara?ii de amor. Iar patronul te felicit? dac? ai reu?it s?-i promovezi c?r?ile doar printre cei sau, mai bine zis, cele cu care înc? nu s-a culcat. C? a?a, ar fi putut s-o fac? ?i el... Profesoara de francez? a nepotului meu miroase a vodc?, profesorul de religie nu-l las? s? ias? în timpul orei s? fac? pipi, iar cea de fizic? pleac? în Grecia din dou? în dou? s?pt?mîni (plus în vacan?ele ?colare). Redac?ia la care m-am angajat are dou? birouri pentru redactori – unul pentru f?cut sex – ?i un art director care ilustreaz? un articol despre cartea Golful francezului cu dou? fotografii: una cu o lagun? ?i cea de-a doua cu un francez. Anonim. Adic? nu ?tim dac? e francez, dar are bucle pudrate de secol XVIII ?i zîmbe?te tîmp spre obiectiv. Fotografie pe care a schimbat-o, la insisten?ele mele, multe, n?du?ite, cu o imagine portocalie a unei cor?bii în apus de soare. Pentru lagun? n-am mai avut suflu. ?i nici pentru corabie. Redactorul-?ef spune c?-i genial, c? face ?i art ?i e ?i director, c? numai el poate s? aplice, în Photoshop, ghiocei pe rochia vedetei ?i numai el poate s? ilustreze un reportaj despre copiii orfani cu un copil cu ursule? în bra?e, ?i clipul Nokia – cu mîini înl?n?uite. Din cauza lui, întreaga redac?ie ?i-a dat demisia. A r?mas doar redactorul-?ef. Isteric ?i nefericit. Din cauza celor care au preg?tit o conspira?ie împotriva lui.

Am obosit de ?ara care-mi spune c? orice speran?? are r?d?cini firave ?i c? orice op?iune sincer?, onest? se dovede?te a fi cretin?.

Am obosit ca din patru în patru ani s? aleg prost, împreun? cu alte 22 de milioane de locuitori, de oricare parte a baricadei am fi. Am obosit s? sper c? cel care se nume?te ?ef de guvern sau pre?edinte de ?ar? sau m?celar sau avocat sau cînt?re? chiar se pricepe la ceea ce diploma, votul, discursul spun c? se pricepe.

Am obosit de ?ara care m? transform? în victim? sau complice. În victim?, fiindc? oricît de multe rele s-ar întîmpla în ?ara asta, oricît de mult? corup?ie ne-ar t?ia r?suflarea cu duhoarea ei, statul, legile, func?ion?rimea, judec?torii, DNA-ul, Guvernul, Parlamentul par cu toate c? exist? într-un univers diafan, paralel cu al nostru, din care arunc?, din cînd în cînd, o ochead? c?tre noi, s? ne supravegheze. S? ne certe c? n-avem r?bdare s? ajung? ?i la noi bun?starea. S? ne dojeneasc?, cu glas de domnu’ Trandafir acrit, pentru iresponsabilitatea cu care le cerem imposibilul, în condi?iile unei mo?teniri grele.

Am obosit s? fiu victima statului care m? fur? la facturi, la impozite sau în justi?ie, victima patronilor care m? pot exclude din organigram? din trei ?ipete ?i dou? semn?turi, victima poli?i?tilor care m? roag? s? nu reclam furtul din buzunare.

Orice protest este inutil. Orice gest de solidaritate, orice ini?iativ? care m-ar putea transforma în cet??ean sau concet??ean, în membru al unei comunit??i reziden?iale sau al unei organiza?ii se fîsîie în fa?a privirilor nep?s?toare, a replicilor de tipul „c’e?ti copil“ sau „m? la?i?!“ sau a celor care transform? ini?iativa în afacere profitabil? pentru ei ?i dezastruoas? pentru beneficiari. Iar renun?area m? face complice cu cei care accept? ca lucrurile s? mearg? prost, din neputin??, din interes, din indiferen??. Sînt complice, prin t?cere, cu to?i impostorii, mincino?ii, neispr?vi?ii, ho?ii, de care depind, într-un fel sau altul, în b?t?liile mele m?runte, de zi cu zi.

Am obosit de ?ara unui singur televizor, a unui singur program în care se amestec?, de-a valma, senzuale cu securi?ti nejudeca?i, br?ilence cu anali?ti obosi?i, discu?ii l?lîi despre salarii enorme, furt la factur?, poli?i?ti be?i, judec?tori mitui?i, mini?tri penali cu breaking news-uri împotriva c?rora tot românul mo??ie: învîrteli, b??c?lii, ogici, ciumace, anchete de doi ?i un sfert, mor?i de trei parale, incesturi de patru stele.

Am obosit s? aud sau s? citesc comentarii lungi, strivite de ur? sau înmuiate de slug?rnicie, ale jurnali?tilor obosi?i din presa româneasc?. Am obosit de vorbe grele de prostie, nesim?ire, ipocrizie, inep?ii, vorbe care nu mai intereseaz? pe nimeni, vorbe caraghioase, care-i transform? pe to?i ciutacii, dumitre?tii ?i morarii în bufoni dispera?i ai orelor tîrzii de televiziune.

Am obosit s? v?d societatea civil?, care face curat în universit??i ?i alegeri, înghesuit? pe liste de alegeri europarlamentare ale unui partid majoritar. Am obosit s? aud c? singurul lucru pe care-l avem de opus alegerii fiicei pre?edintelui în Parlamentul European este pluralul nefericit „succesuri“. Am obosit s? v?d sus?in?tori sinceri ai pre?edintelui, care vor salariu de jurnalist independent. Am obosit s? v?d jurnali?ti independen?i care devin guvernatori interesa?i. Am obosit s?-l aud pe ministrul Culturii ?inînd-o langa cu explica?iile despre plea?c? ?i iubire de pre?edinte.

Am obosit s? v?d reportaje cu oameni care m?nînc? din gunoaie, copii viola?i, preo?i care ?in liturghii erotice, pu?tile lui Michi ?pag?, termopanele lui Adrian N?stase, oameni care se împerecheaz? cu oi, ??rani care taseaz? p?mîntul cu obuze înc? detonabile, pensionari care se str?duiesc s? prind? dou? por?ii de sarmale de 1 Decembrie, ?ig?nci care-?i arat? popoul poli?i?tilor, ?oferi be?i, criminali filma?i în circa de poli?ie, înmormînt?ri în direct, sicrie fotografiate cu mobilul, ?tiri animate despre ficatul de 20 de kilograme al unui cînt?re?, oameni urca?i pe cruci ca s? vad? mai bine groapa, cozile isterice de Sfînta Paraschiva ?i de Izvorul T?m?duirii, proteste pe marginea balconului sau a macaralei ?i comentariile profesioni?tilor care încep cu: „Ce efect poate s? aib? violul asupra unei feti?e de 12 ani?“.

M? obosesc profesioni?tii televiziunilor, chiar ?i f?r? comentarii. Fiindc? sînt aceia?i. ?i apar des. Foarte des. În ?ara asta nu mai exist? un psiholog cumsecade, un profesor eminent, un cînt?re? talentat, un analist respectabil, un preot cu har, un poet înzestrat: to?i devin vedete ?i, în clipa imediat urm?toare, descoper? c? au v?zut idei. Despre orice altceva decît meseria pe care altfel ar fi putut s-o practice onest ?i din care s? aib? un venit regulat.

M? obosesc emisiunile care-mi promit c? vor dezbate solu?iile anti-criz? ?i în care invita?i ?i moderatori ajung s? vorbeasc? despre beregate, prost?naci, caraghio?i, ?obolani rozalii, lupta dintre fata pre?edintelui ?i intelectuali, despre insinu?rile cut?rui senator, despre sfor?itul din Parlament al nu ?tiu c?rui deputat, despre nepoate de senatoare care sînt de fapt amante de mini?tri.

"Scriitor, s.m. si f. – (1) Profesionist care lucreaza la ore neobisnuite si a carui sotie face singura cumparaturile; (2) Profesionist ai carui vecini nu inteleg exact ce anume meserie practica; (3) In ciuda acestui mister, sotia unui scriitor are de obicei destui bani pentru a merge la piata."
Peter Esterhazy
Reply With Quote
Old 03-17-2010, 06:38 PM
Dawson's Avatar
Dawson Dawson is offline
Senior Member

continuare...

Am obosit s? v?d fe?e lungi de jurnali?ti care anun??, cu acela?i ton grav, de început de apocalips?, ?i c? se m?resc facturile, ?i c? s-a dus dracului rapi?a în Alexandria, ?i c? Mutu are tendonul rupt. Sau c? nu-l mai are deloc.

Am obosit s? aud de mitic?-de-la-lig?, na?u-sandu, meme-stoica, galactici, juc?tori-titra?i, distrac?ie-pe- cinste.

Am obosit s? ?tiu c? din atîtea cazuri de malpraxis în medicin?, un singur doctor a fost condamnat pentru viol.

M? obose?te Mihaela R?dulescu, ?i cei care o combat, ?i cei care o ap?r?. M? obose?te oricine comenteaz? un film, o carte, un spectacol, mai departe de rude, prieteni sau p?rin?i, f?r? s? poat? ar?ta vreun act, o diplom?, care s?-i confere acest drept. Am obosit s? m? tot întreb cine este cel sau cea care apare pe prima pagin? a tuturor ziarelor, f?r? s? reu?esc s?-mi amintesc vreo isprav?, bun?, rea, dar în orice caz extra-ordinar?, care s? merite m?car efortul scan?rii fotografiei lor.

Am obosit s? v?d c? patroni de firme de salubrizare î?i dau cu p?rerea despre expozi?ii de art?, c? pe Wikipedia Mircea Badea este actor român, c? Monica Tatoiu are r?spuns pentru orice – de la înc?lzirea global?, la cum nu trebuie s? renun?i la speran?a de a avea orgasm.

Am obosit ca, la dou?zeci de ani de la Revolu?ie, s?-i înjur tot pe Iliescu, N?stase, V?c?roiu, ?erban Mih?ilescu, Viorel Hrebenciuc, Talpe?, Mitrea, Vadim Tudor, Voiculescu, Adrian P?unescu etc. Am obosit, de fapt, s? nu am încredere în nimic ?i nimeni.

Am obosit s? scriu acest protest. Nu va folosi la nimic.

M-am gîndit, la un moment dat, s? le cer oamenilor obosi?i ca ?i mine s? ias? în strad?. Dar am în fa?a ochilor imaginile filmate la diferite proteste: pancarte ?i lozinci analfabete, revendic?ri haotice ?i isterice, fe?e tîmpe în fundal care transmit salut?ri familiei, sindicali?ti mîngîia?i pe frunte de opozi?ie, trec?tori plictisi?i ?i amintiri duioase despre concediile la mare din vremea fra?ilor Petreu? ?i a Daciilor în rate.
Am obosit de ?ara în care nu se întîmpl? nimic. De ?ara care m-a f?cut s? privesc cu lehamite drepturi la care am tînjit ani mul?i ?i grei în comunism. Mie, omului simplu de pe strad?, mi-e lehamite de dreptul meu de a vota. De dreptul de a fi informat. De dreptul de a protesta. De dreptul ?i obliga?ia de a-mi ap?ra ?ara. De dreptul de a m? asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate ?i în alte forme de asociere. De dreptul de a avea acces la tratamente corecte în spitale. De dreptul de a fi egal cu ceilal?i români în fa?a justi?iei.

De aceea spun c? nu-mi iubesc ?ara. Mi-a mai r?mas, totu?i, un singur drept: acela de a circula liber în str?in?tate. De a emigra. Poate c-a venit timpul s?-l folosesc. ?tiu bine c? nici acolo nu umbl? cîinii cu covrigi în coad?. Sper doar ca acolo, într-o limb? str?in? ?i pe str?zi curate, s? am timp s? mi se fac? dor de ?ara mea. "

Acest articol reprezint? într-o form? concis? ?i condensat? exact lucrurile pe care le gândim to?i cei dezam?gi?i, declar? invitatul Alexandru Tocilescu, care a mai ad?ugat c? media românesc? e vinovat? pentru genocid cultural.

Peter Esterhazy
Reply With Quote
Old 03-18-2010, 08:24 AM
Anto's Avatar
Anto Anto is offline
Senior Member

Mai bine puneai link, ca semnele astea de intrebare au devenit criminale deja.
Bey Lupe, chiar nu-i nicio solutie? O schimbare de font, ceva?
Reply With Quote
Old 03-18-2010, 08:40 AM
lupu galben's Avatar
lupu galben lupu galben is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Anto View Post
Bey Lupe, chiar nu-i nicio solutie? O schimbare de font, ceva?
bey, de cate ori sa va spun? nu am acces la astfel de setari. m-am plans la administratorii sportm, care au raspuns pe un alt topic.
Gheorghe Staicu, fost fotbalist CCA: "Ceausescu stia sa creeze atmosfera. si in alte dati ne mai chema la el, inainte de meciuri, sa ne imbarbateze cu discursurile lui militare si patriotice, dar era suflet mare, pe cuvant, iubea fotbalul si iubea Steaua."
Quote:
Originally Posted by Toshiro View Post
Meritul este al celor care au facut ca baietii aia sa ajunga la Steaua (asa cum se ajungea atunci, asta e...)
Ilie Savu,unul dintre fondatorii Stelei: "in 1946 m-au chemat la Bucuresti sa ajut la infiintarea unui club dupa model sovietic"
Reply With Quote
Old 04-16-2010, 06:12 PM
Ripper's Avatar
Ripper Ripper is offline
Senior Member

Avioane noi sau second-hand?

Achizitionarea avionului de lupta multirol, un nou contract falimentar pentru Romania?

Last edited by Ripper : 04-16-2010 at 06:15 PM.
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 01:35 PM
lupu galben's Avatar
Senior Member

circula pe e-mail zilele astea:

Quote:
Spânzura?i-ne!

Nu în?eleg de ce ?ip? B?sescu la mine.
De ce m? amenin?? c? intr? România în colaps.
În ceea ce m? prive?te, ?ara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am n?scut.
Comuni?tii, nu ?tiu cum se f?cea, dar nu se ajungeau f?r? s? ne ia la contract porcul din cote?. Erau st?pâni pe livada noastr?, pe cazanul cu ?uic?, pe or?t?niile din b?t?tur?.
Pe capitali?ti i-am primit cu bucurie generoas?, aproape nefireasc?.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ?ara ?i la mica privatizare, ?i la marea privatizare, ?i dup? ce am sc?pat de primul FMI, ?i când duduia economia, ?i când c?utam lumini?a de la cap?tul tunelului, pe care v?d c? n-am mai g?sit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la c?p?tâiul p?rin?ilor ?i bunilor no?tri.
?i-acum aud c? România se duce fix în faliment.
Iar Traian B?sescu m? solicit? s? fiu solidar? nu ?tiu cu cine, s? dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.
M? uit la B?sescu ?i nu seam?n? a om aflat în criz?. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criz?. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.
Dar, defectul meu, am avut ochi de v?zut ?i urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uria?. Dar nu popula?ia l-a f?cut uria?.Voi, clasa politic?,
l-a?i transformat în monstru.
- Dac? exist? un monstru care c?pu?eaz? mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, func?ionarul public; monstrul care a înc?lecat ?ara asta sunte?i voi, clasa politic?. ?i pentru c? sunte?i la putere peste tot, voi, PDL, sunte?i grasul care l-a înc?lecat pe slab! Cu contribu?ia anterioar?, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... A?i devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reu?it. ?i-apoi a?i c?l?rit ?ara , a?i luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de cât? clientel?
i-a?i vârât pe gât.
- A?i spart institu?iile statului nu pentru c? a?a era necesar, ci pentru c? v? trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
- A?i creat institu?ii noi nu pentru c? nu func?iona statul f?r? ele, ci pentru c? a?i avut un mofturos c?ruia, fiindc? i s-a n?z?rit s? fie mare director, mare pre?edinte, i-a?i fabricat o institu?ie.
?i nu v-a ajuns: an de an, legislatur? de legislatur?, a?i mai creat alte structuri; a?i adus directori noi, ceilal?i au r?mas în sistem.
- Nu popula?ia ocrote?te f?r?delegea în ?ara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
- Nu popula?ia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. ?i venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politic?, a?i f?cut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... institu?ia pre?edintelui României.
- Nu mama - mare din p?mânt a distrus industria, a vândut petrolul ?i rafin?riile, a t?iat p?durile ?i a mân?rit p?mânturile. Ministere conduse de voi, clasa politic?, au f?cut-o. Prefecturile voastre, consiliile jude?ene ale voastre, prim?riile voastre.
- Nu popula?ia a pr?p?dit banii statului - sute ?i mii de miliarde de lei, mun?i de bani- pe licita?ii trucate, pe lucr?ri proaste, inutile, pe ?osele cu gropi, pe autostr?zi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii vo?tri, ai clasei politice; consilierii vo?tri, ai clasei politice; mini?tri vo?tri, ai clasei politice.
- Nu popula?ia a organizat doi ani întregi de d?n?uieli, de parc? venea sfâr?itul lumii. Voi, clasa politic?, a?i f?cut-o. Pe banii cui?!! Pe ??tia pe care-i t?ia?i azi de la pensionari!
- V-a?i construit un aparat uria? de represiune: ministere, agen?ii, deconcentrate conduse de voi ?i clientela voastr? politic?. Prin ei, controla?i tot, teroriza?i înstitu?iile mai ceva decât poli?ia politic? a lui Ceau?escu.
- Nu popula?ia se afl? în AGA ?i CA din companiile ?i b?ncile de stat, pl?tite, am v?zut, rege?te, ci voi, clasa politic?.
- Nu popula?ia a stricat ?ara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politic?. Cum a?i venit, a?i distrus tot ceea ce a f?cut guvernul de dinainte ?i a?i luat-o iar de la zero. ?i-apoi, a?i rostogolit vinov??ii între voi, partidele politice, de parc? a?i fi jucat ping-pong cu România.

Da?i-v? afar? întâi pe voi ?i clanurile voastre ?i-apoi s? v-atinge?i de p?rin?ii no?tri!

?i veni?i, acum, s? m? trage?i de urechi pe mine. S? ne trage?i de urechi pe noi, c? se duce România de râp?.
Vre?i s-o scoate?i din criz? pe spinarea ?omerilor, a pensionarilor ?i a bugetarilor de execu?ie, cei care v? ?in în spate ale?ii ?i numi?ii, în func?iile de conducere.
Ce ce curaj? Cu ce moralitate?
Pân? s? v? atinge?i de pensionarul ?la sl?b?nog, de profesorul care v-a pus creionul în mân?, restructura?i-v? întâi pe voi!
Da?i-v? afar? ?i în ?omaj pe voi, pe oamenii vo?tri, ai clasei politice, ?i dup? aceea scuipa?i pe noi.
Dup? aceea umbla?i la salariile ?i pensiile nec?jite.
Dup? aceea s?-l certa?i pe b?trân c? mai are îndr?zneala s? tr?iasc?, s? duc? România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

1.Dac? nu sunte?i capabili s? comasa?i sau s? desfiin?a?i institu?iile de poman? create de voi, clasa politic?, m?car reduce?i num?rul de directori. Ave?i o droaie de ?efi. A?i umplut ?ara de ?efi. Pe ei da?i-i afar? întâi ?i dup? aceea ajunge?i la pensionar. Sau la doctor.
2. Trei sferturi dintre directorii vo?tri pe care i-a?i instalat, mo?, în institu?iile bugetare, au afaceri acas?. Fac afaceri cu banul public. Da?i-i pe ace?tia afar?! Nu ei s? m?nânce cu dou? guri, ?i de la firma lor gras?, ?i de la buget, iar altul s? crape de foame!
3. Lua?i-v? clientela politic? din toate AGA ?i CA-urile companiilor de stat, de pe lâng? prim?rii, consilii jude?ene ?i ministere. Ave?i deja directori acolo, exist? speciali?ti.
4. Da?i-v? afar? consilierii de la birourile demnitarului. De ce a?i crede c? ei sunt mai pu?in parazi?i pe buget decât profesorul?
5. Da?i-v? afar? consilierii de pe lâng? mini?tri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefec?i, pre?edin?i de consilii jude?ene, c??el, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.
6. Înceta?i s? mai c?pu?a?i ministerele (prim?riile, consiliile jude?ene) cu clientela pe care o servi?i cu miliarde de euro.
7. Voi, clasa politic?, a?i creat ?i între?ine?i evaziunea fiscal? ?i munca la negru. Oamenii vo?tri, ai partidelor, îi protejeaz?. Îi ap?r? de func?ionari, s? nu-i descopere. Îi ap?r? de lege.
8.Dup? ce ve?i face toate astea, abia atunci s? ave?i îndr?zneala s? v? lega?i de b?trânii acestei ??ri.

Asta este România, dle B?sescu. O ?ti?i, o cunoa?te?i, dar nu îndr?zni?i s? v? apropia?i de clanuri. Dar v? este la îndemân? s?-i jupui?i de vii pe b?trâni. Sunt inofensivi. Ascult?tori. Mult prea blajini. T?cu?i. Lovi?i-i cu n?dejde! Nu ?ip?.
Gheorghe Staicu, fost fotbalist CCA: "Ceausescu stia sa creeze atmosfera. si in alte dati ne mai chema la el, inainte de meciuri, sa ne imbarbateze cu discursurile lui militare si patriotice, dar era suflet mare, pe cuvant, iubea fotbalul si iubea Steaua."
Quote:
Meritul este al celor care au facut ca baietii aia sa ajunga la Steaua (asa cum se ajungea atunci, asta e...)
Ilie Savu,unul dintre fondatorii Stelei: "in 1946 m-au chemat la Bucuresti sa ajut la infiintarea unui club dupa model sovietic"
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 01:37 PM
lupu galben's Avatar
Senior Member

oricum, tot ce pot sa va spun ca aparatu' de represiune al portocaliilor il concureaza bine de tot pe al lu' Ceausescu. daca nu cumva l-a depasit.
Quote:
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 02:04 PM
Dawson's Avatar
Dawson Dawson is offline
Senior Member

143 de deputati au votat impotriva motiunii de cenzura. Cu alte cuvinte, 143 de nesimtiti au spus ca sunt de acord ca actualul Guvern sa iasa din galeata saracind populatia Romaniei. Pai sa nu le futi muma-n cur?

Peter Esterhazy
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 03:09 PM
Dr. Jonathan Crane's Avatar
Dr. Jonathan Crane Dr. Jonathan Crane is offline
Senior Member

Exista alte variante? In sectorul privat salariile au fost de mult timp inghetate sau scazute. In ultimii doi ani, premii sau prime de sarbatori nu au mai vazut decat cei norocosi. Dar acolo nu iese nimeni in strada, pt ca e concurenta serioasa si alti 100 asteapta sa le ia locul. La stat, in schimb, doamne fereste sa se ia aceste masuri. Nu conteaza ca trei sferturi din intreprinderile de stat merg pe pierdere si ca salariile (care oricum sunt mai mari decat la privat) nu se motiveaza. Nu conteaza ca alternativa (TVA de 30%) ar ingropa definitiv economia tarii. Conteaza ca e o ocazie excelenta sa se bage manevre populiste de manipulare: Huoo, Basescu e de vina! Boc e de vina! Iar prostimea iese in strada si danseaza dansul pinguinului, asta daca nu merg la mare sa profite de zilele astea de vacanta bugetara.

Chiar nu inteleg de ce ne mai plangem. Asa popor, asa conducatori.

Reply With Quote
Old 06-01-2010, 03:17 PM
Dawson's Avatar
Dawson Dawson is offline
Senior Member

Erau variante destule, chiar are rost sa repet ce potlogarii au facut pedeii de cand au pus gheara pe putere? Nu pot uita povestea aia cu licitatia de la turism pentru promovarea Maramuresului, unde Udrea cerea filmari subacvatice. Iar asta e un caz minor pe langa ce s-a mai facut. Iar unii veneau inclusiv pe-aici sa explice cat de competenta e vaca aia...
De Boc, ce sa mai zic?

PS
Mi-am mai amintit o faza. Monica Tatoiu apare saptamanile trecute pe nu stiu ce post la nu stiu ce talk show si spune, nici mai mult nici mai putin, ca 'ne-au nenorocit pensionarii astia, numai rau ne-au facut'!

Peter Esterhazy
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 03:29 PM
Senior Member

Nu era vorba despre potlogariile pe care le-au facut, ci despre situatia actuala. Romania nu mai are bani. Care sunt solutiile alea multe de care vorbeste toata lumea?
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 03:33 PM
Dawson's Avatar
Dawson Dawson is offline
Senior Member

Romania nu mai are bani din cauza lor si oricum situatia nu e chiar asa tragica pe cat se insinueaza si in orice caz nu din cauza pensionarilor.

Peter Esterhazy
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 06:08 PM
unique's Avatar
unique unique is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Dawson View Post
PS
Mi-am mai amintit o faza. Monica Tatoiu apare saptamanile trecute pe nu stiu ce post la nu stiu ce talk show si spune, nici mai mult nici mai putin, ca 'ne-au nenorocit pensionarii astia, numai rau ne-au facut'!
O jidanca ordinara care mai mult ca sigur l-a votat pe securist si se simte obligata ca de acum incolo sa-l pupe-n cur!!!

App...felicit pe aceasta cale poporul roman care a luat atitudinea cuvenita vis a vis de situatia actuala....Nu-mi ramane decat sa le urez multa bafta in continuare si sa le transmit ca isi merita atat conducatorul cat si soarta
Old 06-01-2010, 06:55 PM
Senior Member

Despre care parte a poporului vorbesti? Ca nu au toti aceeasi atitudine.
Reply With Quote
Old 06-01-2010, 07:29 PM
unique's Avatar
unique unique is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Dr. Jonathan Crane View Post
Despre care parte a poporului vorbesti? Ca nu au toti aceeasi atitudine.
Quote:
Originally Posted by unique View Post
felicit pe aceasta cale poporul roman care a luat atitudinea cuvenita vis a vis de situatia actuala
cu ghilimele de rigoare,desigur!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools

Posting Rules